vuvevu

MUSIKKEN SOM GJØR MEG GLAD

 • Publisert: 05.05.2017, 14:23
 • Kategori: TIPS & TRIKS
 • På tide med et tips! Jeg har nemlig funnet ikke bare én sang som er bra, men et helt album! Funnet og funnet, jeg har visst om det lenge. Men så går det litt i glemmeboken, også dukker det plutselig opp igjen en dag. Også er det akkurat som å høre alt på nytt igjen. Jeg lover at musikken er skikkelig bra. Albumet heter Illumination og er av Miami Horror. Jeg digger absolutt hver eneste sang, haha! Favoritten min er Sometimes som jeg faktisk fant gjennom GTA V. Jeg får så sykt sommer/lykke-følelse av å høre på de sangene, håper dere vil sjekke det ut! 


   

 • Publisert: 05.05.2017, 14:23
 • Kategori: TIPS & TRIKS
 • 14 kommentarer
 • SÅNN REDIGERER JEG BILDENE MINE

 • Publisert: 17.04.2017, 11:00
 • Kategori: TIPS & TRIKS
 • Jeg bruken en Canon 100D, et lite og søtt kamera. Har ikke så mye peiling på instillingne og alle de rare knappene på kameraet så jeg bruker for det meste autoinstillingene. Litt shame egentlig, hehe. Jeg har veldig lyst til å lære meg å ta ordnelige bilder med manuelle instillinger, men det får jeg ta en annen gang. Jeg tenkte nemlig å vise dere hvordan jeg redigerer bildene mine nå!

  Først og fremst har en venninne (som er pro med kamera) sagt til meg at jeg må ha bildekvaliteten på "RAW". Jeg vet ikke hva det betyr, men det skal visst være den beste kvaliteten, og da blir mest informasjon lagret i bildet eller noe. Bilder som er i "RAW" format kan jeg ikke legge direkte ut på bloggen, de må redigeres først, og til dette bruker jeg den siste versjonen av Photoshop.

  Når jeg åpner et bilde i PS, får jeg automatisk dette her:  Og på denne menyen kan man pretty mutch endre på hva som helst. Eksponering, farger, kontrast, lys og mye mer. Dere ser det jo selv. Om jeg har god tid, eller det er noen spesielle bilder jeg er mer fornøyd med, kan jeg sitte og holde på med dette her i en stund. Det er mye forskjellig å prøve seg frem på, og det er jo ganske gøy! Om jeg er i det late hjørnet velger jeg bare automatisk på hvitbalansen, endrer litt på kontrasten og gir bildet litt ekstra glød.  Hvordan redigerer du bildene dine?

 • Publisert: 17.04.2017, 11:00
 • Kategori: TIPS & TRIKS
 • 6 kommentarer
 • BIORÉ PORE PACK

 • Publisert: 06.04.2017, 13:06
 • Kategori: TIPS & TRIKS
 • Hey! I dag tenkte jeg å dele mitt beste tips mot hudormer med dere. Vet ikke med dere, men hvertfall min nese er er full av det, og disse "lappene" hjelper veldig godt. Jeg er ikke så flink til å gjøre dette gjevnlig, så kanskje jeg skal begynne å prøve på det? I hvert fall.. det jeg tipser om heter Bioré Pore Pack, og er en sånn lapp man setter på nesa og har i en stund. Når man drar den av igjen, kan man se at den virkelig fungerer!  Dette ble jeg introdusert til av en jeg bodde på hybel med da jeg studerte i Ås. Hun sa det det var skikkelig bra, så jeg bestilte noen hjem for å prøve, jeg også. Det beste med disse pakkene er vel at man kan kjøpe de på Ebay for rundt førti kroner (inkludert shipping). Jeg pleier å hamstre litt, så har jeg det i en periode.

  Når man skal ta det på, må man først fukte nesen og området rundt. Deretter er det bare å dra av plastikken av denne lappen, og sette den fint på nesa. Så må man ha litt tålmodighet, for den bruker litt tid på å stivne. I mens kan du ta deg en kopp kaffe og skrive et innlegg på bloggen, sånn som jeg gjorde.

  Når lappen på nesa har blitt hard, kan den draes vekk. Husk å dra av fra begge sider samtidig. Og det kan gjøre litt vondt, just sayin.  Så kan du se på lappen hvor mye drit du har fått dratt ut. Jeg prøvde å ta et godt bilde av det, men det var ikke så lett. Litt redigering hjalp til! Btw, sorry for et nasty bilde.

  Nå skal jeg kle på meg og snart dra fra for å spise en tidlig middag! Middag til frokost blir det, haha. Ellers skal jeg jobbe i kveld også. Ha en fin dag i dag!

  Har du prøvd noe lignende før?

 • Publisert: 06.04.2017, 13:06
 • Kategori: TIPS & TRIKS
 • 16 kommentarer
 • ET FROKOSTTIPS

 • Publisert: 28.02.2017, 11:29
 • Kategori: TIPS & TRIKS
 • Er det en ting  jeg er forbanna lei av så er det brødskiver og knekkebrød. Jeg har spist så mye av det opp igjennom livet mitt, at jeg ikke orker tanken på det engang. Derfor pleier jeg å slite med å velge hva jeg skal spise til frokost, og ofte ender jeg opp med ingenting. I det siste har jeg spist havregrøt og frokostblanding, men jeg kjenner meg selv godt, og vet at det blir ikke lenge før jeg går lei av det og. Så kom jeg på i går, at det er sååå  lenge siden jeg har spist dette til frokost!  Gresk yoghurt med honning og eplebiter, yum! Dette er jo så godt, sunt, og veldig enkelt å lage. Jeg pleide å spise dette hver dag før. Til jeg gikk lei av det.. haha. Tenkte jeg ville dele denne geniale oppskriften med dere! Alt du trenger er gresk yoghurt, honning, og et eple. Til en porsjon pleier jeg å bruke halvparten av yoghurten. Så er det bare å dynke yoghurten med honning (jeg pleier å ta en god del), og ha eplebitene over der igjen. Hakket sjokolade eller nøtter er fin topping over dette, men det pleier ikke jeg å orke å surre med på morgen.

  Hva synes du?

 • Publisert: 28.02.2017, 11:29
 • Kategori: TIPS & TRIKS
 • 4 kommentarer
 • MINE BESTE SPARETIPS

 • Publisert: 25.02.2017, 19:48
 • Kategori: TIPS & TRIKS
 • Her om dagen fikk jeg plutselig en skikkelig urge til å kjøpe meg en sånn sportsklokke. Hvorfor ikke, tenkte jeg. Har jo råd til det. Jeg har spart penger i evigheter, og kom på at jeg kunne dele mine tips med dere! Da jeg var yngre (16-18) hadde jeg ikke kontroll på økonomien min i det hele tatt. Hver gang jeg fikk inn penger på kontoen min, ble det brukt opp i løpet av få dager. Spilte ikke noe rolle om jeg brukte det på noe brukbart, så lenge jeg fikk kjøpt noe nytt. Det er heldigvis ikke sånn lenger nå. Jeg flyttet ut hjemmefra da jeg var 18 og lærte meg fort at penger var noe jeg ikke måtte sløse med. Siden den gang har jeg spart som en gærning, og det har virkelig lønnet seg, for nå kan jeg tillate meg selv å faktisk kjøpe det jeg har lyst på. Her er mine pro tips:

  ♦ Jeg tror den aller største drivkravften i sparingen min er min store drøm her i livet. Å backpacke verden rundt. Jeg får lyst til å spare penger når jeg tenker på det. Det er nok viktig å vite hva man sparer til, for da får man jo mye mer motivasjon til å gjøre det!

  ♦ Hver måned passer jeg på at det går i pluss på kontoen. Er ikke alltid like mye jeg får spart, men så lenge jeg tjener mer enn jeg bruker opp er jeg fornøyd.  ♦ Jeg shopper som oftest bare når det er salg. Både i byen og på nettet. Det beste er vel at det alltid finnes salg et eller annet sted på nett. Man kan jo i grunn bruke en del penger på den måten også, men da er det vel bare viktig å passe litt på selv.

  ♦ Jeg prøver å holde meg til innkjøp av ting jeg trenger. Det er ikke alltid like lett, men da kan man jo heller vente litt og tenke over det en stund. Det haster ikke.

  ♦ Bruk "Matilbud"-appen. Den er genial, da ser man jo hva som er på tilbud i de ulike butikkene. Hvis man i tillegg planlegger middagene for resten av uka, og får kjøpt inn alt på en dag, sier det vel seg selv at man får spart en god del. Å hamstre mat i Sverige er også lurt!  ♦ Ha med deg cash istedet for kort når du skal ut. Da kan du på forhånd bestemme hvor mye penger du skal bruke.

  ♦ Lag et budsjett for hver uke/måned. Da ser du hvor mye penger du bruker, og på hva.

  ♦ Jeg er nesten aldri ute og drikker. Og jeg hverken røyker eller snuser, så jeg tror jeg sparer en del penger i forhold til andre som for eksempel fester mye og røyker og sånn. Men det er jo opp til hver og en av oss!

  Har du noen lure triks for å spare penger?

 • Publisert: 25.02.2017, 19:48
 • Kategori: TIPS & TRIKS
 • 14 kommentarer
 • TIPS FOR Å BLI VEGETARIANER

 • Publisert: 08.02.2017, 14:13
 • Kategori: TIPS & TRIKS
 • Nå er ikke jeg pescatarianer lenger, men mye av det henger fortsatt igjen i meg. Jeg har vært pescatarianer to ganger før, begge gangene varte i rundt et halvt år. Senest jeg gjorde dette var faktisk fra januar i fjor. Jeg tenkte jeg skulle dele mine tips med dere for hvordan man kan bli det, eller i hvertfall begynne å ta enkle steg i den retningen. Selv tenker jeg ofte på det. Vegetarianer/pescatarianer-livet er jo så sunt, og ikke minst er det så bra for miljøet. Jeg har litt lyst til å gå tilbake til å være pescatrianer igjen, og samtidig synes jeg det blir så vanskelig. Siden jeg bor sammen med en samboer som er veldig glad i kjøtt, blir det fort gjort for meg å bli frista av det. Var det som skjedde sist.

  Her kommer det noen enkle tips for de som er interesserte hvertfall! Jeg følger dette selv, og det går faktisk fremover.

  Du må virkelig ønske dette. Det er ganske enkelt. Har du ikke ønske om å bli vegetarianer, så blir det veldig slitsomt å tvinge seg til å gjøre dette. Man burde kjenne etter selv, har du virkelig lyst til dette? Hvis svaret er ja, blir det faktisk litt enklere.

  Ha en grunn til hvorfor du gjør det. Dette henger sammen med forrige punkt. Har du gode grunner til hvorfor du vil gjennomføre dette, vil det også være et større ønske om å gjøre det. Grunnen kan jo være alt mulig fra helsefordeler, dyrevelferd, eller miljø.

  Se på en dokumentar. Ja, jeg mener en dokumentar om for eksempel helsefordeler, eller hvordan kjøttindustrien fungerer. Det er mye fint å finne både på Netflix, men også på nettet. Det skader vel ikke å bli litt mer opplyst rundt temaet heller? Kanskje du finner mye bra motivasjon her og!

  Kjøttfrie dager. Hver søndag setter samboeren min og jeg oss ned og lager en middagsplan for resten av uka. Da har jeg prøvd å sette opp bare noen få dager med kjøtt til middag. Dette er jo egentlig opp til hver enkelt av dere. Noen vil ha kun én kjøttfri dag (jeg snakker bare om middag), andre flere. Det er lov å prøve seg litt frem og ikke minst, variere!

  Dropp kjøtt i de mindre måltidene. Jeg prøver å unngå kjøtt til frokost, og lunsj. Her finnes det så mange andre alternativer, at det egnetlig ikke er noe problem. Det kan jo for eksempel være frukt, smoothie, grøt, frokostblanding eller en salat. Eller rett og slett bare en brødskive med ost!

  Prøv deg på en helt ny oppskrift. Å prøve noe nytt én gang i uka er ikke så mye. Det trenger heller ikke være en avansert oppskrift. Jeg pleier å ta med meg sånne små brosjyrer fra matbutikker. Der pleier det ofte å være enkle middagstips. Ellers kan man finne mye inspirasjon på både nett og i blader.

  Du kan faile. Kanskje det viktigste punktet? Folk som bestemmer seg for å virkelig bli vegeratianere/pescatarianere glemmer at man faktisk kan spise kjøtt av og til uten at verden skal gå under. Det er fint å spise det når man har virkelig lyst på, det skal ikke handle om å pine seg selv! Da jeg var pescatarianer spiste jeg ikke kjøtt rett og slett fordi jeg ikke hadde lyst på det. Men de gangene jeg ble ekstra fristet, spiste jeg det. Det var noen få ganger, og det hjalp mye i helheten.  Hehe, dette bildet er fra dagen, da jeg ikke klarte å holde meg mer i fjor.

  Hva synes du? Har du vært vegetarianer/pescatarianer?

 • Publisert: 08.02.2017, 14:13
 • Kategori: TIPS & TRIKS
 • 4 kommentarer
 • hits