vuvevu

DETTE LESER JEG FOR TIDEN

 • Publisert: 29.06.2017, 12:14
 • Kategori: MENINGER
 • Aaah, bøker.. jeg har sikkert hundrevis av dem slengende rundt. Mange av dem har jeg ikke beguynt å lese på, og allikvel hamstrer jeg dem som om det skulle vært mat. Haha! Noe jeg i hvert fall ikke sliter med å velge meg ut er bøker i en bokhandel. Jeg synes alt virker spennende og skulle gjerne lest alt. Det er nok derfor bokhylla mi er så full av så mye random. Og listen med bøker jeg ønsker meg er fortsatt lang.  Tenkte jeg skulle vise dere litt av hva jeg holder på å lese nå. Ikke verdens mest spennende innlegg merker jeg, men men. Jeg føler jeg fremstår som tidenes nørd når jeg viser dere den lille bokhaugen jeg pløyer meg gjennom akkurat nå. I sommer har jeg bestemt meg for å lese Biologi 1 som er fra videregående pensum for biologifaget. Litt morsomt, jeg hadde de fleste realfag på vgs, bortsett fra biologi. Har alltid interessert meg for natur og dyr, men bare ikke i faget. Nå synes jeg det er på tide å sjekke det ut. Jeg vurderer tross alt å kanskje slenge meg på biologistudier til neste år, så fint å vite litt hvordan faget er på forhånd. Selv om det ikke skulle bli noe av studiene, så lærer jeg uansett mye nytt fra boken. Synes den er så koselig og fin, så det er bare hyggelig å sette seg ned og nørde litt i den.

  Ellers holder jeg fortsatt på med forrige måneds National Geographic utgave. Det er seriøst tidenes beste blad! Dropp Illustrert Vitenskap, det kan ikke måle seg med dette bladet her, haha. Og til sist har jeg nettopp begynt på en ny bok, "En kort historie om nesten alt". Har ikke kommet noe særlig langt i den, men wow så kul den er! Allerede etter første kapittel var jeg helt betatt. Det er en bok som handler om det meste innefor vitenskapen. Forklart på en chill, forståelig og morsom måte. Den perfekte boken for meg, i hvert fall :-)

 • Publisert: 29.06.2017, 12:14
 • Kategori: MENINGER
 • 0 kommentarer
 • IKKE GREIT

 • Publisert: 13.06.2017, 09:09
 • Kategori: MENINGER
 • Den siste uken har jeg sett så mange sirkusplakater hengen rundt i byen, og da blir jeg automatisk nysgjerrig på hva de har på lista over "årets show". Som jeg allerede har skrevet før er jeg imot dyrehager, men jeg er også i mot sirkus med dyr. Av den enkle grunn at jeg mener dyr ikke er til for vår underholdning. Spesielt dyr som ikke er hund. Spesielt dyr som elefanter, løver og andre store dyr som ikke har noe i sirkus å gjøre.

  Vel, det er sirkus Agora som er in town og skal holde show her både i morgen og på torsdag. Jeg trykte meg spent inn på netttsiden deres og ble positivt overasket over at de ikke hadde noen elefanter med, for elefanter er noe av det mest eksotiske man kan ha med i showet etter min mening. Så ja. ble veldig glad for det, men så la jeg merke til at de har med hester og hunder og igjen der ble jeg skuffet. Hund kan jeg egentlig skjønne. Hunder kan være sosiale, glade i å lære og underholde, men hester? Jeg kan ikke se for meg at en hest noensinne vil like å lære nye triks uten bruk av pisk.

  Sannheten er at jeg hadde litt blandede følelser anngående dette i starten, men jo mer jeg tenkte på det jo sikrere følte jeg meg på min mening. Jeg synes ikke sirkuser skal få ha med hester i showet deres. Det er greit nok at de velger å vise seg selv og sine triks, men der holder det altså for min del. Har du lyst til å være en sirkusartist, vær så god, men la dyr som ikke kan svare for seg være i fred. Og hadde de kunnet sagt noe, er jeg sikker på at det ikke hadde vært deres ønske å løpe vilt rundt i en liten sirkel dag etter dag, og rulle rundt på kommando.

  Av litt nysgjerrighet sjekket jeg også sirkus Arnardo og så hva showet dems innholdt i år. Ingen elefanter, men de har i stedet tatt med kameler da.. Føler det blir en never endig circle. Det gjør meg så forbanna sint og samtidig så trist. Vi har kommet lenger og burde vite bedre. Men hva kan jeg gjøre? Og du? Kan jo starte med å aldri noen sinne gå på sirkus som har med dyr igjen. Og så klart fortelle om det videre til andre. 

  Når alt det er sagt så kan jeg med hånden på hjertet si at jeg heller hadde sett gresset gro (eller maling tørke) enn å stikke bort til sirkus Agora de neste dagene.

 • Publisert: 13.06.2017, 09:09
 • Kategori: MENINGER
 • 7 kommentarer
 • MÅKEHENDELSEN

 • Publisert: 20.05.2017, 13:33
 • Kategori: MENINGER
 • Selv om det nå er over en uke siden dette skjedde, har jeg uansett lyst til å skrive om det. Det var en dag, en fredag for en uke siden da jeg hadde en dagvakt på jobb. I pausen når alle satte seg ned for å spise, kommer en av mine kolleger og setter seg ned og begynner å fortelle den (skrekk)historien. Mens hun hadde vært ute og kjørt, hadde hun funnet en påkjørt måke på veien. Det var tydelig at den hadde det vondt så hun tok den faktisk med inn i bilen til tross for at den klikka og hakket helt syk på henne, og kjørte den til en dyreklinikk for at den skulle få en human død.

  Det ble mange ulike reaksjoner rundt det bordet i den spisepausen, der de fleste var sjokkert over at hun i det hele tatt gadd å ta på den og ta den med inn i bilen. Etter manges mening er måker skumle og farlige, og jeg synes det selv i mange situasjoner, jeg og. Og for å være helt ærlig så vet jeg ikke hva jeg hadde gjort om det var jeg som fant den måken på veien. Jeg er super dyrevenn. så noe håper jeg jeg hadde gjort, men vet ikke helt om jeg hadde turt å nærme meg en så blodtørstig en. Det gjør meg så glad at det faktisk finnes sånne fantastiske mennesker som gjør sånt! Som ofrer seg litt og blir litt hakket på, bare for å gjøre det riktige. Jeg ble utrolig glad av å høre det hun hadde gjort, selv om det bare var en måke. Sånt rører meg.

  Etter min mening er alle dyr like mye verdt. Jeg er sikker på at om det var en skadet katt eller hund som hadde ligget der, hadde flere synes det var riktig å gjøre noe med saken, enn om det bare var en måke. Men selv om det bare var en måke, så kjente den smerten like godt som om en katt eller hund hadde gjort. Eller et menneske. Det er bare det at i våres øyne er måker mindre betydelige (de er ofte plagsomme og skumle), og vi bryr oss derfor ikke så mye når det plutselig ligger en på bakken og lider. Det gjør meg så ufattelig trist å se både dyr, fugler, mennesker.. hva som helst ha vondt. Jeg liker ikke engang å drepe edderkopper, selv om de noen ganger skremmer meg, hehe.

  Jeg håper det finnes flere folk der ute som er enig i dette her. Som synes det kollegaen min gjorde var riktig, og som kanskje til og med hadde gjort det selv. Sånne folk liker jeg!

 • Publisert: 20.05.2017, 13:33
 • Kategori: MENINGER
 • 7 kommentarer
 • FUCK DYREHAGER

 • Publisert: 03.05.2017, 17:27
 • Kategori: MENINGER
 • Er du en av de som har planlagt, eller ønsker å ta turen innom en dyrepark i nærmeste fremtid? Om det så er her hjemme i Norge, eller i utlandet. Jeg håper du tenker deg om en gang til før du tar den turen. Aller mest håper jeg du endrer mening, og velger å ikke dra. Kanskje jeg hjelpe deg med å ta den beslutningen? Keep on reading..

  Helt siden jeg var liten jente har jeg jeg vært i både dyreparker, akvarium, sirkus, og alt det andre som har med dyr å gjøre. Jeg har blant annet sett levende tiger, løve, elefant, isbjørn, krokodille og spekkhogger. Men ikke en eneste av disse så jeg i det fri. Alle disse dyrene var i bur, eller i et basseng. Jeg skulle ønske jeg aldri hadde vært i en dyrepark, og sluppet å oppleve å se ville dyr i bur. Aller mest angrer jeg på den gangen da jeg dro til en tigerpark for å klappe svære tigere. Det virker så meningsløst når jeg sitter her nå og tenker tilbake på det. Det skulle aldri ha skjedd.

  Etter den gangen, som var i 2012, bestemte jeg meg for å aldri dra til en dyrepark igjen. Det løftet har jeg klart å holde, og det har ikke vært vanskelig i det hele tatt. Det er fordi jeg regner meg selv som en som er glad i dyr, og å gå og se på dyr i bur for underholdning er etter min mening ikke noe en dyreglad person ville ha gjort. Det er så lett å ikke tenke på at det faktisk står levende skapninger bak det buret. Ville dyr som ikke er ment for å stå der og være underholdning for oss mennesker. Når du har vært i dyrehagen og sett på en løve, kan du gå hjem og fortsette med å leve det frie livet ditt. Det kan ikke løven. Den er stuck i buret sitt neste dag også. Og dagen etter der igjen. Jeg synes det er så forferdelig og så utrolig trist! Hvorfor er det så greit?

  Som jeg nevnte i begynnelsen av innlegget, ble jeg tatt med til dyrehagen en gang i blant da jeg var liten jente. Jeg synes det var kjempemoro! Ekte, eksotiske og ville dyr, som jeg fikk se på nært hold. Så klart synes barn sånt er gøy. Barn kan ikke forskjellen på rett og galt før de blir lært opp til det. Og det er her feilen bli gjort, for barn blir jo ikke lært opp til at dyrehager ikke er noen fine steder. Tvert i mot, dyrehager blir sett på som et fint sted for barn. Der de kan se dyrene og lære om dem. Kan vi ikke heller lære barna at dyr har det vondt når de er i bur? Det er ikke deres ønske å være der. Hvis flere barn vokste opp med en sånn tankegang, hadde kanskje dyrehagene etter hvert forsvunnet. Det er i hvert fall mitt håp for fremtiden.

  Det finnes så utrolige mange, fine dokumentarer om dyr! Det finnes egne kanaler dedikert til dyrenes verden. Hvorfor holder ikke det? Om ikke du finner noe på tv'en så finner du det garantert på nett. Du kan finne dokumentarer om så og si hva som helst. Har du lyst til å se på dyr, så skru på Animal Planet, eller Nat Geo Wild. Lær barna dine at det er bedre å se ville dyr gjennom en skjerm, selv om det kanskje ikke er like gøy. Så slipper den løven å lide for at du skal bli underholdt i ti minutter. Om folk absolutt må eller vil se dyr i virkeligheten. Vær så god, dra på safari. Dra ut med en båt. Jeg kan love deg at opplevelsen blir tusen ganger bedre når du ser et vilt dyr i sine naturlige omgivelser!

  Vi mennesker er intelligente vesener, og da mener jeg det er vårt ansvar å passe på de som er svakere enn oss. Jeg håper du er enig i det!  Hilsen to sterke motstandere av dyrehager!

 • Publisert: 03.05.2017, 17:27
 • Kategori: MENINGER
 • 12 kommentarer
 • hits